Advertentie

Advertentie

Advertentie

Advertentie

* Zoeken


Auteur Topic: PS3 / DMZ  (gelezen 18916 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Brutus0

  • PS3 Newbie
  • *
  • Berichten: 14
  • Aantal schouderklopjes: 0
PS3 / DMZ
« Gepost op: november 17, 2009, 09:14:07 pm »
Hallo,

Afgelopen weekend kreeg ik regelmatig foutmeldig 8002AD23 bij het online gamen.

Vervolgens heb ik gebeld met de helpdeks van playstation. Helaas konden ze mij niet helpen omdat hij aangaf dat het probleem niet bij playstation ligt maar bij de router.

Om het probleem op te lossen gaf hij aan om de playstation in DMZ te zetten.

Graag zou ik daar wat exra uitleg over hebben? Wat moet ik precies allemaal doen om optimaal online te kunnen gamen?

Bij fifa krijg ik regelmatig de meldig: Deze spelsessie is niet meer beschikbaar. Vaak vraag ik me af aan wie dat ligt.

Alvast bedankt!

Groeten








Offline KingOfPop1981

  • Twitter: KingOfPop1981.
  • Global Moderator
  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 10456
  • Aantal schouderklopjes: 183
  • PS3 met 500GB HDD! Crazy but happy!
    • Suzuki Maniacs
Re: PS3 / DMZ
« Reactie #1 Gepost op: november 18, 2009, 02:50:21 am »
Kan aan je tegenstanders zijn maar idd ook een poort probleem in je router zodat hij de data niet kan doorvoeren. Hiervoor moeten TCP en UDP poorten open of idd je PS3 in DMZ worden gezet.

- In de handleiding van je modem/router staat een adres wat je moet intillen in je browser op je PC. Adres begint met 192.168
- In de handleiding. of onder je router staat een Gebruikersnaam en wachtwoord. Deze vul je in als hier na bovenstaande stap om gevraagd wordt.
- Zoek nu DMZ of bv exposed host op, en vul hier het ip van je PS3 in.

Offline Brutus0

  • PS3 Newbie
  • *
  • Berichten: 14
  • Aantal schouderklopjes: 0
Re: PS3 / DMZ
« Reactie #2 Gepost op: november 18, 2009, 08:05:34 am »
Bedankt voor je reactie. In de router bij het kopje DMZ het ip adres ingevoerd ( met de laatste 3 cijfers een verzonnen getal ).  Vervolgens heb ik hetzelfde ip adres ingevoerd bij mijn ps3 netwerk instellingen.

Is het ook nog verstandig om de standaard poorten open te zetten van de playstion 3? Of is dat niet meer nodig nadat je het in DMZ hebt gezet?

Ook zal ik nog een vast ip adres toewijzen aan mijn playstation 3.

Ik maak overigens gebruik van een Powerline Adapter 86 mbps. Dat gaat via het stopcontact.

Zijn er nog tips bij het instellen van je netwerkverbinding ps3? Graag zou ik de stappen daarvan ook nog krijgen?

Alvast bedankt.

Groeten
Bert

Offline HHC-bossie

  • Global Moderator
  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 5369
  • Aantal schouderklopjes: 88
  • Allles is voor Bossie
Re: PS3 / DMZ
« Reactie #3 Gepost op: november 18, 2009, 08:53:56 am »
via stopcontact gaat waarschijnlijk wel, maar is zeker niet zo stabiel dan gewoon met een utp kabel van je router naar je ps3.

29-06-2007 tot 10-09-2010 ps3 60 gb † R.I.P.

Offline Brutus0

  • PS3 Newbie
  • *
  • Berichten: 14
  • Aantal schouderklopjes: 0
Re: PS3 / DMZ
« Reactie #4 Gepost op: november 18, 2009, 09:16:48 am »
Dat klopt inderdaad dat de verbinding via het stopcontact minder stabiel is dan een kabel. Toch werkt het prima.
Alleen bij het online gamen vind ik het heel belangrijk dat je optimale verbinding hebt.

Graag hoop ik nog meer reacties te krijgen op mijn eerdere bericht.

Offline DraZ

  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 6363
  • Aantal schouderklopjes: 78
  • PSN: DraZziE
    • linkedin
Re: PS3 / DMZ
« Reactie #5 Gepost op: november 18, 2009, 01:10:30 pm »

Is het ook nog verstandig om de standaard poorten open te zetten van de playstion 3? Of is dat niet meer nodig nadat je het in DMZ hebt gezet?


Als je ps3 in DMZ staat is volgens mij alles open voor de ps3, dus de standaard poorten nog open zetten lijkt mij overbodig, maar kan geen kwaad!


Platinum Trophies: Fallout 3 - Ratchet&Clank:ACIT - Call of Duty:MW2 -  Bioshock - Borderlands - Fallout: New Vegas - Mafia 2 - The elder scrolls V: Skyrim - Borderlands 2

Offline HHC-bossie

  • Global Moderator
  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 5369
  • Aantal schouderklopjes: 88
  • Allles is voor Bossie
Re: PS3 / DMZ
« Reactie #6 Gepost op: november 18, 2009, 01:44:21 pm »
idd
29-06-2007 tot 10-09-2010 ps3 60 gb † R.I.P.

Offline Brutus0

  • PS3 Newbie
  • *
  • Berichten: 14
  • Aantal schouderklopjes: 0
Re: PS3 / DMZ
« Reactie #7 Gepost op: november 18, 2009, 02:13:01 pm »
Bedankt voor jullie reacties. 

Zouden jullie de standaard poorten kunnen posten? Waar kan ik vervolgens de standaard poorten invoeren?

DMZ heb ik op enable gezet en mijn ip adres ingevoerd ( de laatste 3 getallen verzonnen ). Datzelfde IP adres heb ik ingevoerd bij de netwerk instellingen ps3.

Graag zou ik nog de stappen willen weten hoe ik het beste mijn netwerk-instellingen van mijn ps3 kan instellen?
- UNDP = Inschakelen/uitschakelen?
- DNS 1  (primair)          Wat hier in te voeren ?
- DSN 2 (secundair)      Wat hier in te voeren / of dit vak leeg laten ?
- Etc

Offline KingOfPop1981

  • Twitter: KingOfPop1981.
  • Global Moderator
  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 10456
  • Aantal schouderklopjes: 183
  • PS3 met 500GB HDD! Crazy but happy!
    • Suzuki Maniacs
Re: PS3 / DMZ
« Reactie #8 Gepost op: november 18, 2009, 05:26:48 pm »
Zorg wel dat je verzonnen ip ook statisch in je router komt anders werkt het niet. Als je PS3 in DMZ staat hoef je geen poorten meer te openen.

Offline Brutus0

  • PS3 Newbie
  • *
  • Berichten: 14
  • Aantal schouderklopjes: 0
Re: PS3 / DMZ
« Reactie #9 Gepost op: november 18, 2009, 06:16:42 pm »
Als ik het goed beprijp moet je je verzonnen IP adres statisch in router zetten. Anders heeft het geen zin om je PS3 in DMZ te zetten? Klopt dat?

Mijn ps3 heb ik inmiddels in mijn router gezet en het vinkje enable aangevinkt. Ook heb ik het verzonnen IP adres in mijn netwerkinstelling van me ps3 gezet.

Dat is nu klaar. Nu rest mij alleen nog om het verzonnen IP adres statisch in mijn router komt. Ik heb een router van Linksys. Hoe doe ik dat? Waar moet ik het invullen? Is er een screenshot?

Offline KingOfPop1981

  • Twitter: KingOfPop1981.
  • Global Moderator
  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 10456
  • Aantal schouderklopjes: 183
  • PS3 met 500GB HDD! Crazy but happy!
    • Suzuki Maniacs
Re: PS3 / DMZ
« Reactie #10 Gepost op: november 18, 2009, 06:53:44 pm »
Eerst even het MAC adres in het menu van je PS3 opzoeken. Dan even in de handleiding van je router kijken of googlen hoe dit moet want dit verschilt per router.

Offline Brutus0

  • PS3 Newbie
  • *
  • Berichten: 14
  • Aantal schouderklopjes: 0
Re: PS3 / DMZ
« Reactie #11 Gepost op: november 18, 2009, 09:20:50 pm »
Inmiddels heb ik mijn ps3 mac adres opgezocht bij de netwerkinstellingen.

Via google heb ik de handleiding kunnen vinden van Linksys WRT 54.

Link: http://www.gebruikershandleiding.com/merkenLinksys_handleiding.html

Klopt het dat ik mijn Mac-adres van mijn playstation 3 ( zie netwerkinstellingen ps3 ) in moet voeren in mijn router bij het tablad Mac Adress Clone? Graag bevestigen of dit juist is?

Vervolgens alsvolgt de ondestaande stappen voltooid.

- PS3 IP in DMZ gezet ( laatste 3 getallen verzonnen )
- MAC-Adres PS3 in de router gezet ( Mac Adress Clone )

Moet ik de ps3 nu nog een static ip toewijzen? Zo ja, hoe doe ik dat?

In afwachting. Alvast bedankt voor de goede hulp!


« Laatst bewerkt op: november 18, 2009, 09:23:27 pm door Brutus0 »

Offline KingOfPop1981

  • Twitter: KingOfPop1981.
  • Global Moderator
  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 10456
  • Aantal schouderklopjes: 183
  • PS3 met 500GB HDD! Crazy but happy!
    • Suzuki Maniacs
Re: PS3 / DMZ
« Reactie #12 Gepost op: november 18, 2009, 10:29:22 pm »
Je kan het checken als je de PS3 opnieuw opstart en deze bij info in menu jouw gekozen ip heeft gekregen.

Offline Brutus0

  • PS3 Newbie
  • *
  • Berichten: 14
  • Aantal schouderklopjes: 0
Re: PS3 / DMZ
« Reactie #13 Gepost op: november 18, 2009, 10:41:12 pm »
Waar moet ik het Mac adres van mijn ps3 invullen in mijn linksys router?


Offline KingOfPop1981

  • Twitter: KingOfPop1981.
  • Global Moderator
  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 10456
  • Aantal schouderklopjes: 183
  • PS3 met 500GB HDD! Crazy but happy!
    • Suzuki Maniacs
Re: PS3 / DMZ
« Reactie #14 Gepost op: november 18, 2009, 10:43:32 pm »
Heb je het bij MAC clone geprobeerd?

 

Shoutbox

Refresh History
  • NotSoPro: klinkt pijnlijk, maar kun je wel lekker wintersporten daar zeker ?!
    november 20, 2014, 03:44:54 pm
  • DraZ: hmm waar ik naartoe verhuis vanaf maart ligt nu 4m sneeuw :-/
    november 20, 2014, 12:45:30 pm
  • speci-1981: Far cry 4 op ps4 = Waaauw
    november 19, 2014, 01:46:32 am
  • NotSoPro: NFS rivals: nu al zonder hulp van internet een manier gevonden om oneindig geld (sp) te verdienen op een makkelijke manier. Iemand toevallig interresse? (-;
    november 13, 2014, 08:34:12 pm
  • NotSoPro: @draz, heb lang geleden al gekeken naar dat spel maar is niks voor mij (denk ik). Ik hoef sws gee nracespel meer nu ik nfs al heb. Toch bedankt voor je suggestie
    november 13, 2014, 05:06:45 pm
  • Markehh: Oke thx  ^-^
    november 12, 2014, 04:37:44 pm
  • Dolbyarmed: Check je topic ;)
    november 12, 2014, 04:30:24 pm
  • Markehh: Weet iemand of, als je met je gta online inlogt op een andere ps3 of of je dan al je opgeslagen data nog hebt?
    november 12, 2014, 04:24:20 pm
  • DraZ: misschien is burnout paradise ook nog wat voo rje
    november 12, 2014, 01:27:27 pm
  • DraZ: nice :)
    november 12, 2014, 01:27:20 pm
  • NotSoPro: maar het spel voldoet tot nu toe aan meer dan aan mijn verwachtingen
    november 12, 2014, 08:00:38 am
  • NotSoPro: heb gisteren nfs rivals gehaald, heb gisteren tot 1 uur vol enthousiastme gespeeld. Nu naar school )-:
    november 12, 2014, 07:59:29 am
  • NotSoPro: haaijy
    november 10, 2014, 04:23:59 pm
  • Dolbyarmed: Goedemiddag Coen
    november 10, 2014, 03:54:58 pm
  • Coen: Goedemiddag guys.
    november 10, 2014, 01:56:30 pm
  • NotSoPro: ga maar weer eens bestellen bij binnky's. Voor mensen die deze online shop niet kennen: [link]  Zeer goedkope spellen (wel 2e hands maar ze doen het goed)
    november 08, 2014, 03:31:40 pm
  • NotSoPro: aah oke haha, maar ik ga niet langs goohoo. Rivals 30 euro vind ik te duur
    november 08, 2014, 01:06:52 pm
  • Dolbyarmed: Bart is van Goohoo. Als je daar langs ging, dan kon je de groeten doen ;)
    november 07, 2014, 09:22:59 pm
  • NotSoPro: dat krijg je na een toetsweek he,,,, t typen word er niet beter door
    november 07, 2014, 06:45:21 pm
  • NotSoPro: *bedankt (-;
    november 07, 2014, 06:44:40 pm

* Recent Posts

Re: Playstation forum Platinum Trophies door Coen
[Gisteren om 07:49:53 pm]


Re: PSN ligt er weer uit door Coen
[Gisteren om 07:48:49 pm]


Re: Call of Duty Advanced Warfare door DraZ
[november 20, 2014, 12:46:51 pm]


Re: Call of Duty Advanced Warfare door speci-1981
[november 17, 2014, 09:41:08 pm]


Re: PSN ligt er weer uit door DraZ
[november 17, 2014, 08:25:47 pm]

Advertentie

Bulkweken mei 2013