Advertentie

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Partners

Zoeken



Auteur Topic: PS3 / DMZ  (gelezen 18524 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Brutus0

  • PS3 Newbie
  • *
  • Berichten: 14
  • Aantal schouderklopjes: 0
PS3 / DMZ
« Gepost op: november 17, 2009, 09:14:07 pm »
Hallo,

Afgelopen weekend kreeg ik regelmatig foutmeldig 8002AD23 bij het online gamen.

Vervolgens heb ik gebeld met de helpdeks van playstation. Helaas konden ze mij niet helpen omdat hij aangaf dat het probleem niet bij playstation ligt maar bij de router.

Om het probleem op te lossen gaf hij aan om de playstation in DMZ te zetten.

Graag zou ik daar wat exra uitleg over hebben? Wat moet ik precies allemaal doen om optimaal online te kunnen gamen?

Bij fifa krijg ik regelmatig de meldig: Deze spelsessie is niet meer beschikbaar. Vaak vraag ik me af aan wie dat ligt.

Alvast bedankt!

Groeten








Offline KingOfPop1981

  • Twitter: KingOfPop1981.
  • Global Moderator
  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 10456
  • Aantal schouderklopjes: 183
  • PS3 met 500GB HDD! Crazy but happy!
    • Suzuki Maniacs
Re: PS3 / DMZ
« Reactie #1 Gepost op: november 18, 2009, 02:50:21 am »
Kan aan je tegenstanders zijn maar idd ook een poort probleem in je router zodat hij de data niet kan doorvoeren. Hiervoor moeten TCP en UDP poorten open of idd je PS3 in DMZ worden gezet.

- In de handleiding van je modem/router staat een adres wat je moet intillen in je browser op je PC. Adres begint met 192.168
- In de handleiding. of onder je router staat een Gebruikersnaam en wachtwoord. Deze vul je in als hier na bovenstaande stap om gevraagd wordt.
- Zoek nu DMZ of bv exposed host op, en vul hier het ip van je PS3 in.

Offline Brutus0

  • PS3 Newbie
  • *
  • Berichten: 14
  • Aantal schouderklopjes: 0
Re: PS3 / DMZ
« Reactie #2 Gepost op: november 18, 2009, 08:05:34 am »
Bedankt voor je reactie. In de router bij het kopje DMZ het ip adres ingevoerd ( met de laatste 3 cijfers een verzonnen getal ).  Vervolgens heb ik hetzelfde ip adres ingevoerd bij mijn ps3 netwerk instellingen.

Is het ook nog verstandig om de standaard poorten open te zetten van de playstion 3? Of is dat niet meer nodig nadat je het in DMZ hebt gezet?

Ook zal ik nog een vast ip adres toewijzen aan mijn playstation 3.

Ik maak overigens gebruik van een Powerline Adapter 86 mbps. Dat gaat via het stopcontact.

Zijn er nog tips bij het instellen van je netwerkverbinding ps3? Graag zou ik de stappen daarvan ook nog krijgen?

Alvast bedankt.

Groeten
Bert

Offline HHC-bossie

  • Global Moderator
  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 5364
  • Aantal schouderklopjes: 88
  • Allles is voor Bossie
Re: PS3 / DMZ
« Reactie #3 Gepost op: november 18, 2009, 08:53:56 am »
via stopcontact gaat waarschijnlijk wel, maar is zeker niet zo stabiel dan gewoon met een utp kabel van je router naar je ps3.

29-06-2007 tot 10-09-2010 ps3 60 gb † R.I.P.

Offline Brutus0

  • PS3 Newbie
  • *
  • Berichten: 14
  • Aantal schouderklopjes: 0
Re: PS3 / DMZ
« Reactie #4 Gepost op: november 18, 2009, 09:16:48 am »
Dat klopt inderdaad dat de verbinding via het stopcontact minder stabiel is dan een kabel. Toch werkt het prima.
Alleen bij het online gamen vind ik het heel belangrijk dat je optimale verbinding hebt.

Graag hoop ik nog meer reacties te krijgen op mijn eerdere bericht.

Offline DraZ

  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 6338
  • Aantal schouderklopjes: 78
  • PSN: DraZziE
    • linkedin
Re: PS3 / DMZ
« Reactie #5 Gepost op: november 18, 2009, 01:10:30 pm »

Is het ook nog verstandig om de standaard poorten open te zetten van de playstion 3? Of is dat niet meer nodig nadat je het in DMZ hebt gezet?


Als je ps3 in DMZ staat is volgens mij alles open voor de ps3, dus de standaard poorten nog open zetten lijkt mij overbodig, maar kan geen kwaad!


Platinum Trophies: Fallout 3 - Ratchet&Clank:ACIT - Call of Duty:MW2 -  Bioshock - Borderlands - Fallout: New Vegas - Mafia 2 - The elder scrolls V: Skyrim - Borderlands 2

Offline HHC-bossie

  • Global Moderator
  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 5364
  • Aantal schouderklopjes: 88
  • Allles is voor Bossie
Re: PS3 / DMZ
« Reactie #6 Gepost op: november 18, 2009, 01:44:21 pm »
idd
29-06-2007 tot 10-09-2010 ps3 60 gb † R.I.P.

Offline Brutus0

  • PS3 Newbie
  • *
  • Berichten: 14
  • Aantal schouderklopjes: 0
Re: PS3 / DMZ
« Reactie #7 Gepost op: november 18, 2009, 02:13:01 pm »
Bedankt voor jullie reacties. 

Zouden jullie de standaard poorten kunnen posten? Waar kan ik vervolgens de standaard poorten invoeren?

DMZ heb ik op enable gezet en mijn ip adres ingevoerd ( de laatste 3 getallen verzonnen ). Datzelfde IP adres heb ik ingevoerd bij de netwerk instellingen ps3.

Graag zou ik nog de stappen willen weten hoe ik het beste mijn netwerk-instellingen van mijn ps3 kan instellen?
- UNDP = Inschakelen/uitschakelen?
- DNS 1  (primair)          Wat hier in te voeren ?
- DSN 2 (secundair)      Wat hier in te voeren / of dit vak leeg laten ?
- Etc

Offline KingOfPop1981

  • Twitter: KingOfPop1981.
  • Global Moderator
  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 10456
  • Aantal schouderklopjes: 183
  • PS3 met 500GB HDD! Crazy but happy!
    • Suzuki Maniacs
Re: PS3 / DMZ
« Reactie #8 Gepost op: november 18, 2009, 05:26:48 pm »
Zorg wel dat je verzonnen ip ook statisch in je router komt anders werkt het niet. Als je PS3 in DMZ staat hoef je geen poorten meer te openen.

Offline Brutus0

  • PS3 Newbie
  • *
  • Berichten: 14
  • Aantal schouderklopjes: 0
Re: PS3 / DMZ
« Reactie #9 Gepost op: november 18, 2009, 06:16:42 pm »
Als ik het goed beprijp moet je je verzonnen IP adres statisch in router zetten. Anders heeft het geen zin om je PS3 in DMZ te zetten? Klopt dat?

Mijn ps3 heb ik inmiddels in mijn router gezet en het vinkje enable aangevinkt. Ook heb ik het verzonnen IP adres in mijn netwerkinstelling van me ps3 gezet.

Dat is nu klaar. Nu rest mij alleen nog om het verzonnen IP adres statisch in mijn router komt. Ik heb een router van Linksys. Hoe doe ik dat? Waar moet ik het invullen? Is er een screenshot?

Offline KingOfPop1981

  • Twitter: KingOfPop1981.
  • Global Moderator
  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 10456
  • Aantal schouderklopjes: 183
  • PS3 met 500GB HDD! Crazy but happy!
    • Suzuki Maniacs
Re: PS3 / DMZ
« Reactie #10 Gepost op: november 18, 2009, 06:53:44 pm »
Eerst even het MAC adres in het menu van je PS3 opzoeken. Dan even in de handleiding van je router kijken of googlen hoe dit moet want dit verschilt per router.

Offline Brutus0

  • PS3 Newbie
  • *
  • Berichten: 14
  • Aantal schouderklopjes: 0
Re: PS3 / DMZ
« Reactie #11 Gepost op: november 18, 2009, 09:20:50 pm »
Inmiddels heb ik mijn ps3 mac adres opgezocht bij de netwerkinstellingen.

Via google heb ik de handleiding kunnen vinden van Linksys WRT 54.

Link: http://www.gebruikershandleiding.com/merkenLinksys_handleiding.html

Klopt het dat ik mijn Mac-adres van mijn playstation 3 ( zie netwerkinstellingen ps3 ) in moet voeren in mijn router bij het tablad Mac Adress Clone? Graag bevestigen of dit juist is?

Vervolgens alsvolgt de ondestaande stappen voltooid.

- PS3 IP in DMZ gezet ( laatste 3 getallen verzonnen )
- MAC-Adres PS3 in de router gezet ( Mac Adress Clone )

Moet ik de ps3 nu nog een static ip toewijzen? Zo ja, hoe doe ik dat?

In afwachting. Alvast bedankt voor de goede hulp!


« Laatst bewerkt op: november 18, 2009, 09:23:27 pm door Brutus0 »

Offline KingOfPop1981

  • Twitter: KingOfPop1981.
  • Global Moderator
  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 10456
  • Aantal schouderklopjes: 183
  • PS3 met 500GB HDD! Crazy but happy!
    • Suzuki Maniacs
Re: PS3 / DMZ
« Reactie #12 Gepost op: november 18, 2009, 10:29:22 pm »
Je kan het checken als je de PS3 opnieuw opstart en deze bij info in menu jouw gekozen ip heeft gekregen.

Offline Brutus0

  • PS3 Newbie
  • *
  • Berichten: 14
  • Aantal schouderklopjes: 0
Re: PS3 / DMZ
« Reactie #13 Gepost op: november 18, 2009, 10:41:12 pm »
Waar moet ik het Mac adres van mijn ps3 invullen in mijn linksys router?


Offline KingOfPop1981

  • Twitter: KingOfPop1981.
  • Global Moderator
  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 10456
  • Aantal schouderklopjes: 183
  • PS3 met 500GB HDD! Crazy but happy!
    • Suzuki Maniacs
Re: PS3 / DMZ
« Reactie #14 Gepost op: november 18, 2009, 10:43:32 pm »
Heb je het bij MAC clone geprobeerd?

 

Shoutbox

Refresh History
  • jdeboon: Kan iemand mij helpen met het kiezen van een juiste HDD
    Gisteren om 09:44:12 pm
  • jdeboon: Iemand aanwezig hier?
    Gisteren om 08:40:29 pm
  • NotSoPro: ik hoop met je mee
    september 19, 2014, 08:46:26 pm
  • DraZ: tis echt kut.. ik kan alleen nog maar piepen in het echt. Hoop dat het vanzelf over gaat
    september 19, 2014, 12:00:04 pm
  • HHC-bossie: wat zeg je ;)
    september 18, 2014, 05:49:52 pm
  • DraZ: JE KAN ZELFS SCHREEUWEN
    september 18, 2014, 02:50:00 pm
  • NotSoPro: (-:
    september 17, 2014, 08:31:02 pm
  • NotSoPro: ja idd (-
    september 17, 2014, 08:30:47 pm
  • DraZ: tnx, gelukkig kan je op een forum wel gewoon praten :P
    september 17, 2014, 12:23:58 pm
  • NotSoPro: succes ermee Draz
    september 16, 2014, 09:00:51 pm
  • DraZ: pfff.. ik ben al een week mijn stem volledig kwijt. Dan pas merk je hoeveel je eigenlijk gebruik maakt van je stem. Als hij binnen een week niet terug is moet ik naar de dokter :(
    september 16, 2014, 11:53:26 am
  • assassiino98: hey allemaal zou iemand naar mijn post kunnen kijken ik ben hulp nodig
    september 15, 2014, 05:19:39 pm
  • HHC-bossie: ff gedaan. 47761 Antutu. De htc one m8 en s5 komen rond de 42000-43000 uit.
    september 11, 2014, 12:44:05 pm
  • Hoolz: Antutu is een benchmark app in de Playstore, hiermee kan je je score vergelijken met andere toestellen.
    september 10, 2014, 09:04:51 am
  • HHC-bossie: de wat?
    september 08, 2014, 12:56:15 pm
  • Hoolz: Cool, wat voor score haal je in Antutu benchmark?
    september 06, 2014, 08:57:33 pm
  • HHC-bossie: ik had een invite, heb hem sinds een dag of 4 in gebruik en bevalt super!! En de grote valt mij veel mee.
    september 05, 2014, 08:28:47 am
  • Hoolz: Nice, werkt prima van de week nog in mn handen gehad. Had je een uitnodiging of wachten tot oktober?
    september 04, 2014, 05:47:10 pm
  • HHC-bossie: oneplus one
    september 02, 2014, 02:14:03 pm
  • Dolbyarmed: Welke telefoon Bossie?
    augustus 31, 2014, 03:37:20 pm

* Recent Posts

Re: PS3 ultra Slim hdd uitbreiden door jdeboon
[Vandaag om 09:42:32 am]


Re: PS3 ultra Slim hdd uitbreiden door Dolbyarmed
[Gisteren om 11:44:07 pm]


PS3 ultra Slim hdd uitbreiden door jdeboon
[Gisteren om 08:46:13 pm]


Re: Te koop: PS4 Metro Redux door PS3 gamer
[september 20, 2014, 12:29:05 pm]


Re: Gta 5 100% door speci-1981
[september 20, 2014, 01:22:11 am]

Advertentie

Bulkweken mei 2013

* PS3F Team

Dolbyarmed admin Dolbyarmed
Administrator
Coen admin Coen
Global Moderator
KingOfPop1981 admin KingOfPop1981
Global Moderator
HHC-bossie admin HHC-bossie
Global Moderator
Jamez lmod Jamez
PS3 Legend!
lmod nuckacola
Moderator

* Kalender

september 2014
zo ma di wo do vr za
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 [22] 23 24 25 26 27
28 29 30