Advertentie

Advertentie

Advertentie

Advertentie

* Zoeken


Auteur Topic: PS3 / DMZ  (gelezen 20786 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Brutus0

  • PS3 Newbie
  • *
  • Berichten: 14
  • Aantal schouderklopjes: 0
PS3 / DMZ
« Gepost op: november 17, 2009, 09:14:07 pm »
Hallo,

Afgelopen weekend kreeg ik regelmatig foutmeldig 8002AD23 bij het online gamen.

Vervolgens heb ik gebeld met de helpdeks van playstation. Helaas konden ze mij niet helpen omdat hij aangaf dat het probleem niet bij playstation ligt maar bij de router.

Om het probleem op te lossen gaf hij aan om de playstation in DMZ te zetten.

Graag zou ik daar wat exra uitleg over hebben? Wat moet ik precies allemaal doen om optimaal online te kunnen gamen?

Bij fifa krijg ik regelmatig de meldig: Deze spelsessie is niet meer beschikbaar. Vaak vraag ik me af aan wie dat ligt.

Alvast bedankt!

Groeten








Offline KingOfPop1981

  • Twitter: KingOfPop1981.
  • Global Moderator
  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 10456
  • Aantal schouderklopjes: 183
  • PS3 met 500GB HDD! Crazy but happy!
    • Suzuki Maniacs
Re: PS3 / DMZ
« Reactie #1 Gepost op: november 18, 2009, 02:50:21 am »
Kan aan je tegenstanders zijn maar idd ook een poort probleem in je router zodat hij de data niet kan doorvoeren. Hiervoor moeten TCP en UDP poorten open of idd je PS3 in DMZ worden gezet.

- In de handleiding van je modem/router staat een adres wat je moet intillen in je browser op je PC. Adres begint met 192.168
- In de handleiding. of onder je router staat een Gebruikersnaam en wachtwoord. Deze vul je in als hier na bovenstaande stap om gevraagd wordt.
- Zoek nu DMZ of bv exposed host op, en vul hier het ip van je PS3 in.

Offline Brutus0

  • PS3 Newbie
  • *
  • Berichten: 14
  • Aantal schouderklopjes: 0
Re: PS3 / DMZ
« Reactie #2 Gepost op: november 18, 2009, 08:05:34 am »
Bedankt voor je reactie. In de router bij het kopje DMZ het ip adres ingevoerd ( met de laatste 3 cijfers een verzonnen getal ).  Vervolgens heb ik hetzelfde ip adres ingevoerd bij mijn ps3 netwerk instellingen.

Is het ook nog verstandig om de standaard poorten open te zetten van de playstion 3? Of is dat niet meer nodig nadat je het in DMZ hebt gezet?

Ook zal ik nog een vast ip adres toewijzen aan mijn playstation 3.

Ik maak overigens gebruik van een Powerline Adapter 86 mbps. Dat gaat via het stopcontact.

Zijn er nog tips bij het instellen van je netwerkverbinding ps3? Graag zou ik de stappen daarvan ook nog krijgen?

Alvast bedankt.

Groeten
Bert

Offline HHC-bossie

  • Global Moderator
  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 5408
  • Aantal schouderklopjes: 89
  • Allles is voor Bossie
Re: PS3 / DMZ
« Reactie #3 Gepost op: november 18, 2009, 08:53:56 am »
via stopcontact gaat waarschijnlijk wel, maar is zeker niet zo stabiel dan gewoon met een utp kabel van je router naar je ps3.

29-06-2007 tot 10-09-2010 ps3 60 gb † R.I.P.

Offline Brutus0

  • PS3 Newbie
  • *
  • Berichten: 14
  • Aantal schouderklopjes: 0
Re: PS3 / DMZ
« Reactie #4 Gepost op: november 18, 2009, 09:16:48 am »
Dat klopt inderdaad dat de verbinding via het stopcontact minder stabiel is dan een kabel. Toch werkt het prima.
Alleen bij het online gamen vind ik het heel belangrijk dat je optimale verbinding hebt.

Graag hoop ik nog meer reacties te krijgen op mijn eerdere bericht.

Offline DraZ

  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 6393
  • Aantal schouderklopjes: 78
  • PSN: DraZziE
    • linkedin
Re: PS3 / DMZ
« Reactie #5 Gepost op: november 18, 2009, 01:10:30 pm »

Is het ook nog verstandig om de standaard poorten open te zetten van de playstion 3? Of is dat niet meer nodig nadat je het in DMZ hebt gezet?


Als je ps3 in DMZ staat is volgens mij alles open voor de ps3, dus de standaard poorten nog open zetten lijkt mij overbodig, maar kan geen kwaad!


Platinum Trophies: Fallout 3 - Ratchet&Clank:ACIT - Call of Duty:MW2 -  Bioshock - Borderlands - Fallout: New Vegas - Mafia 2 - The elder scrolls V: Skyrim - Borderlands 2

Offline HHC-bossie

  • Global Moderator
  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 5408
  • Aantal schouderklopjes: 89
  • Allles is voor Bossie
Re: PS3 / DMZ
« Reactie #6 Gepost op: november 18, 2009, 01:44:21 pm »
idd
29-06-2007 tot 10-09-2010 ps3 60 gb † R.I.P.

Offline Brutus0

  • PS3 Newbie
  • *
  • Berichten: 14
  • Aantal schouderklopjes: 0
Re: PS3 / DMZ
« Reactie #7 Gepost op: november 18, 2009, 02:13:01 pm »
Bedankt voor jullie reacties. 

Zouden jullie de standaard poorten kunnen posten? Waar kan ik vervolgens de standaard poorten invoeren?

DMZ heb ik op enable gezet en mijn ip adres ingevoerd ( de laatste 3 getallen verzonnen ). Datzelfde IP adres heb ik ingevoerd bij de netwerk instellingen ps3.

Graag zou ik nog de stappen willen weten hoe ik het beste mijn netwerk-instellingen van mijn ps3 kan instellen?
- UNDP = Inschakelen/uitschakelen?
- DNS 1  (primair)          Wat hier in te voeren ?
- DSN 2 (secundair)      Wat hier in te voeren / of dit vak leeg laten ?
- Etc

Offline KingOfPop1981

  • Twitter: KingOfPop1981.
  • Global Moderator
  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 10456
  • Aantal schouderklopjes: 183
  • PS3 met 500GB HDD! Crazy but happy!
    • Suzuki Maniacs
Re: PS3 / DMZ
« Reactie #8 Gepost op: november 18, 2009, 05:26:48 pm »
Zorg wel dat je verzonnen ip ook statisch in je router komt anders werkt het niet. Als je PS3 in DMZ staat hoef je geen poorten meer te openen.

Offline Brutus0

  • PS3 Newbie
  • *
  • Berichten: 14
  • Aantal schouderklopjes: 0
Re: PS3 / DMZ
« Reactie #9 Gepost op: november 18, 2009, 06:16:42 pm »
Als ik het goed beprijp moet je je verzonnen IP adres statisch in router zetten. Anders heeft het geen zin om je PS3 in DMZ te zetten? Klopt dat?

Mijn ps3 heb ik inmiddels in mijn router gezet en het vinkje enable aangevinkt. Ook heb ik het verzonnen IP adres in mijn netwerkinstelling van me ps3 gezet.

Dat is nu klaar. Nu rest mij alleen nog om het verzonnen IP adres statisch in mijn router komt. Ik heb een router van Linksys. Hoe doe ik dat? Waar moet ik het invullen? Is er een screenshot?

Offline KingOfPop1981

  • Twitter: KingOfPop1981.
  • Global Moderator
  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 10456
  • Aantal schouderklopjes: 183
  • PS3 met 500GB HDD! Crazy but happy!
    • Suzuki Maniacs
Re: PS3 / DMZ
« Reactie #10 Gepost op: november 18, 2009, 06:53:44 pm »
Eerst even het MAC adres in het menu van je PS3 opzoeken. Dan even in de handleiding van je router kijken of googlen hoe dit moet want dit verschilt per router.

Offline Brutus0

  • PS3 Newbie
  • *
  • Berichten: 14
  • Aantal schouderklopjes: 0
Re: PS3 / DMZ
« Reactie #11 Gepost op: november 18, 2009, 09:20:50 pm »
Inmiddels heb ik mijn ps3 mac adres opgezocht bij de netwerkinstellingen.

Via google heb ik de handleiding kunnen vinden van Linksys WRT 54.

Link: http://www.gebruikershandleiding.com/merkenLinksys_handleiding.html

Klopt het dat ik mijn Mac-adres van mijn playstation 3 ( zie netwerkinstellingen ps3 ) in moet voeren in mijn router bij het tablad Mac Adress Clone? Graag bevestigen of dit juist is?

Vervolgens alsvolgt de ondestaande stappen voltooid.

- PS3 IP in DMZ gezet ( laatste 3 getallen verzonnen )
- MAC-Adres PS3 in de router gezet ( Mac Adress Clone )

Moet ik de ps3 nu nog een static ip toewijzen? Zo ja, hoe doe ik dat?

In afwachting. Alvast bedankt voor de goede hulp!


« Laatst bewerkt op: november 18, 2009, 09:23:27 pm door Brutus0 »

Offline KingOfPop1981

  • Twitter: KingOfPop1981.
  • Global Moderator
  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 10456
  • Aantal schouderklopjes: 183
  • PS3 met 500GB HDD! Crazy but happy!
    • Suzuki Maniacs
Re: PS3 / DMZ
« Reactie #12 Gepost op: november 18, 2009, 10:29:22 pm »
Je kan het checken als je de PS3 opnieuw opstart en deze bij info in menu jouw gekozen ip heeft gekregen.

Offline Brutus0

  • PS3 Newbie
  • *
  • Berichten: 14
  • Aantal schouderklopjes: 0
Re: PS3 / DMZ
« Reactie #13 Gepost op: november 18, 2009, 10:41:12 pm »
Waar moet ik het Mac adres van mijn ps3 invullen in mijn linksys router?


Offline KingOfPop1981

  • Twitter: KingOfPop1981.
  • Global Moderator
  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 10456
  • Aantal schouderklopjes: 183
  • PS3 met 500GB HDD! Crazy but happy!
    • Suzuki Maniacs
Re: PS3 / DMZ
« Reactie #14 Gepost op: november 18, 2009, 10:43:32 pm »
Heb je het bij MAC clone geprobeerd?

 

Shoutbox

Refresh History
  • Wessel41: Hallo iedereen.
    mei 27, 2016, 10:28:24 pm
  • Dolbyarmed: Rustig haha. PS3 is heel eind minder geworden. PS4forum.nl moet het nu over gaan nemen.
    mei 08, 2016, 01:17:06 pm
  • Coen: Yo guys. Terug van weggeweest! Hoe gaat het hier?
    mei 04, 2016, 11:03:12 am
  • Dolbyarmed: @draz heb je een PS4? we hebben ps4forum.nl pas online gezet. Alleen het loopt nog niet echt. Moeten meer leden hebben die de boel vol spammen :p
    april 28, 2016, 02:33:23 pm
  • DraZ: ik mis de hoogtij dagen van dit forum. De goede oude tijd :( .. misschien zit ik hier gewoon in een midlife crisis
    april 20, 2016, 03:39:56 am
  • thomashoyle: De Spotify app loopt na een tijdje standaard vast, bekrnde fout? oorzaak kan niet software of hardware liggen.
    januari 21, 2016, 10:21:53 pm
  • Laist1999: Ik heb de laatste tijd een probleempje met de save files van mijn spellen... Mijn playstation 3 is een tijdje terug een keertje vastgelopen tijdens het spelen van Skyrim, en hij blijft daar wat probleempjes aan over houden. Het haperen tijdens de spellen is nu al een stuk minder, maar nog blijft dit wel gebeuren. Ook worden al mijn save files, can al mijn spellen, de hele tijd verwijderd. Iemand enig idee wat de oorzaak hier van kan zijn??
    december 17, 2015, 10:56:03 pm
  • Laist1999: Heey mensen,
    december 17, 2015, 10:52:30 pm
  • ROMAC: romac
    november 25, 2015, 03:59:48 pm
  • sjonvld: Call of duty is online bagger
    november 12, 2015, 07:02:28 pm
  • Chas3r^: Misschien niet het juiste forum om dit te vragen. Maar kan iemand mij vertellen of ik mijn ps2 games kan opslaan op een ps1 memory card?
    oktober 30, 2015, 01:39:28 pm
  • semh22: ik had en jaar geleden een headset gekocht het geluid van de game en chat deed het gewoon maar sinds 2 weken kan ik alleen nog maar chatten met mijn headset en hoor ik geen game geluid(op mijn ps3) weet iemand een oplossig stuur dit dan naar: semhartman@hotmail.com
    oktober 04, 2015, 08:12:38 am
  • JASPERDESMETT: Gisteren heb ik mijn ps3 meegenomen naar ergens, en kon ik mijn spel 'MW3 call of duty' zonder probleem spelen. Nu ben ik terug thuis, alles is aangesloten maar ik heb nog steeds geen geluid op mijn spel. Maar wel op mijn ps3... Hoe komt dit??
    september 06, 2015, 11:41:27 am
  • Remco de Poel: Gister de Game call of Duty aangeschaft. Voor het spel start de nodige opdates uitgevoerd. Nu staat er bij het startscherm press (de startknop) maar 'beide' controllers reageren nergens op, geen enkele knop.. andere games geen probleem. wat is er loos??
    augustus 20, 2015, 03:34:30 pm
  • Mattice7: na synchroniseren trophys gaat rechts boven op tv scherm blauw klokje draaien en er gebeurt niets. wat moet ik doen om verder te kunnen spelen?
    juli 31, 2015, 01:02:12 pm
  • Mattice7: help
    juli 31, 2015, 01:00:42 pm
  • DraZ: welkom
    juli 11, 2015, 10:23:24 pm
  • Straaljager: Hoi allemaal net geregistreerd hier.
    juli 09, 2015, 12:46:22 pm
  • Senne_BlackOps@: hoe kan ik posten?
    juni 24, 2015, 04:43:47 pm
  • Dolbyarmed: Online of offline?
    juni 10, 2015, 12:19:30 pm

* Recent Posts

Ps3 Ombouw / Jailbreak / Onderhoud & Reparatie Service door Console Service Parkstad
[juni 22, 2016, 08:41:37 pm]


Re: vraagje acount door Dolbyarmed
[juni 06, 2016, 11:54:57 am]


PS3 Stuur + Pedalen Kalibreren door maas.luuk
[juni 03, 2016, 05:29:10 pm]


vraagje acount door erik31
[mei 15, 2016, 08:05:26 pm]


Re: Ps4 cuh 1200 of cuh 1216 door Dolbyarmed
[mei 08, 2016, 01:18:59 pm]

Advertentie

Bulkweken mei 2013