Advertentie

Advertentie

Advertentie

Advertentie

* Zoeken


Auteur Topic: PS3 / DMZ  (gelezen 19259 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Brutus0

  • PS3 Newbie
  • *
  • Berichten: 14
  • Aantal schouderklopjes: 0
PS3 / DMZ
« Gepost op: november 17, 2009, 09:14:07 pm »
Hallo,

Afgelopen weekend kreeg ik regelmatig foutmeldig 8002AD23 bij het online gamen.

Vervolgens heb ik gebeld met de helpdeks van playstation. Helaas konden ze mij niet helpen omdat hij aangaf dat het probleem niet bij playstation ligt maar bij de router.

Om het probleem op te lossen gaf hij aan om de playstation in DMZ te zetten.

Graag zou ik daar wat exra uitleg over hebben? Wat moet ik precies allemaal doen om optimaal online te kunnen gamen?

Bij fifa krijg ik regelmatig de meldig: Deze spelsessie is niet meer beschikbaar. Vaak vraag ik me af aan wie dat ligt.

Alvast bedankt!

Groeten








Offline KingOfPop1981

  • Twitter: KingOfPop1981.
  • Global Moderator
  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 10456
  • Aantal schouderklopjes: 183
  • PS3 met 500GB HDD! Crazy but happy!
    • Suzuki Maniacs
Re: PS3 / DMZ
« Reactie #1 Gepost op: november 18, 2009, 02:50:21 am »
Kan aan je tegenstanders zijn maar idd ook een poort probleem in je router zodat hij de data niet kan doorvoeren. Hiervoor moeten TCP en UDP poorten open of idd je PS3 in DMZ worden gezet.

- In de handleiding van je modem/router staat een adres wat je moet intillen in je browser op je PC. Adres begint met 192.168
- In de handleiding. of onder je router staat een Gebruikersnaam en wachtwoord. Deze vul je in als hier na bovenstaande stap om gevraagd wordt.
- Zoek nu DMZ of bv exposed host op, en vul hier het ip van je PS3 in.

Offline Brutus0

  • PS3 Newbie
  • *
  • Berichten: 14
  • Aantal schouderklopjes: 0
Re: PS3 / DMZ
« Reactie #2 Gepost op: november 18, 2009, 08:05:34 am »
Bedankt voor je reactie. In de router bij het kopje DMZ het ip adres ingevoerd ( met de laatste 3 cijfers een verzonnen getal ).  Vervolgens heb ik hetzelfde ip adres ingevoerd bij mijn ps3 netwerk instellingen.

Is het ook nog verstandig om de standaard poorten open te zetten van de playstion 3? Of is dat niet meer nodig nadat je het in DMZ hebt gezet?

Ook zal ik nog een vast ip adres toewijzen aan mijn playstation 3.

Ik maak overigens gebruik van een Powerline Adapter 86 mbps. Dat gaat via het stopcontact.

Zijn er nog tips bij het instellen van je netwerkverbinding ps3? Graag zou ik de stappen daarvan ook nog krijgen?

Alvast bedankt.

Groeten
Bert

Online HHC-bossie

  • Global Moderator
  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 5380
  • Aantal schouderklopjes: 89
  • Allles is voor Bossie
Re: PS3 / DMZ
« Reactie #3 Gepost op: november 18, 2009, 08:53:56 am »
via stopcontact gaat waarschijnlijk wel, maar is zeker niet zo stabiel dan gewoon met een utp kabel van je router naar je ps3.

29-06-2007 tot 10-09-2010 ps3 60 gb † R.I.P.

Offline Brutus0

  • PS3 Newbie
  • *
  • Berichten: 14
  • Aantal schouderklopjes: 0
Re: PS3 / DMZ
« Reactie #4 Gepost op: november 18, 2009, 09:16:48 am »
Dat klopt inderdaad dat de verbinding via het stopcontact minder stabiel is dan een kabel. Toch werkt het prima.
Alleen bij het online gamen vind ik het heel belangrijk dat je optimale verbinding hebt.

Graag hoop ik nog meer reacties te krijgen op mijn eerdere bericht.

Offline DraZ

  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 6378
  • Aantal schouderklopjes: 78
  • PSN: DraZziE
    • linkedin
Re: PS3 / DMZ
« Reactie #5 Gepost op: november 18, 2009, 01:10:30 pm »

Is het ook nog verstandig om de standaard poorten open te zetten van de playstion 3? Of is dat niet meer nodig nadat je het in DMZ hebt gezet?


Als je ps3 in DMZ staat is volgens mij alles open voor de ps3, dus de standaard poorten nog open zetten lijkt mij overbodig, maar kan geen kwaad!


Platinum Trophies: Fallout 3 - Ratchet&Clank:ACIT - Call of Duty:MW2 -  Bioshock - Borderlands - Fallout: New Vegas - Mafia 2 - The elder scrolls V: Skyrim - Borderlands 2

Online HHC-bossie

  • Global Moderator
  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 5380
  • Aantal schouderklopjes: 89
  • Allles is voor Bossie
Re: PS3 / DMZ
« Reactie #6 Gepost op: november 18, 2009, 01:44:21 pm »
idd
29-06-2007 tot 10-09-2010 ps3 60 gb † R.I.P.

Offline Brutus0

  • PS3 Newbie
  • *
  • Berichten: 14
  • Aantal schouderklopjes: 0
Re: PS3 / DMZ
« Reactie #7 Gepost op: november 18, 2009, 02:13:01 pm »
Bedankt voor jullie reacties. 

Zouden jullie de standaard poorten kunnen posten? Waar kan ik vervolgens de standaard poorten invoeren?

DMZ heb ik op enable gezet en mijn ip adres ingevoerd ( de laatste 3 getallen verzonnen ). Datzelfde IP adres heb ik ingevoerd bij de netwerk instellingen ps3.

Graag zou ik nog de stappen willen weten hoe ik het beste mijn netwerk-instellingen van mijn ps3 kan instellen?
- UNDP = Inschakelen/uitschakelen?
- DNS 1  (primair)          Wat hier in te voeren ?
- DSN 2 (secundair)      Wat hier in te voeren / of dit vak leeg laten ?
- Etc

Offline KingOfPop1981

  • Twitter: KingOfPop1981.
  • Global Moderator
  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 10456
  • Aantal schouderklopjes: 183
  • PS3 met 500GB HDD! Crazy but happy!
    • Suzuki Maniacs
Re: PS3 / DMZ
« Reactie #8 Gepost op: november 18, 2009, 05:26:48 pm »
Zorg wel dat je verzonnen ip ook statisch in je router komt anders werkt het niet. Als je PS3 in DMZ staat hoef je geen poorten meer te openen.

Offline Brutus0

  • PS3 Newbie
  • *
  • Berichten: 14
  • Aantal schouderklopjes: 0
Re: PS3 / DMZ
« Reactie #9 Gepost op: november 18, 2009, 06:16:42 pm »
Als ik het goed beprijp moet je je verzonnen IP adres statisch in router zetten. Anders heeft het geen zin om je PS3 in DMZ te zetten? Klopt dat?

Mijn ps3 heb ik inmiddels in mijn router gezet en het vinkje enable aangevinkt. Ook heb ik het verzonnen IP adres in mijn netwerkinstelling van me ps3 gezet.

Dat is nu klaar. Nu rest mij alleen nog om het verzonnen IP adres statisch in mijn router komt. Ik heb een router van Linksys. Hoe doe ik dat? Waar moet ik het invullen? Is er een screenshot?

Offline KingOfPop1981

  • Twitter: KingOfPop1981.
  • Global Moderator
  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 10456
  • Aantal schouderklopjes: 183
  • PS3 met 500GB HDD! Crazy but happy!
    • Suzuki Maniacs
Re: PS3 / DMZ
« Reactie #10 Gepost op: november 18, 2009, 06:53:44 pm »
Eerst even het MAC adres in het menu van je PS3 opzoeken. Dan even in de handleiding van je router kijken of googlen hoe dit moet want dit verschilt per router.

Offline Brutus0

  • PS3 Newbie
  • *
  • Berichten: 14
  • Aantal schouderklopjes: 0
Re: PS3 / DMZ
« Reactie #11 Gepost op: november 18, 2009, 09:20:50 pm »
Inmiddels heb ik mijn ps3 mac adres opgezocht bij de netwerkinstellingen.

Via google heb ik de handleiding kunnen vinden van Linksys WRT 54.

Link: http://www.gebruikershandleiding.com/merkenLinksys_handleiding.html

Klopt het dat ik mijn Mac-adres van mijn playstation 3 ( zie netwerkinstellingen ps3 ) in moet voeren in mijn router bij het tablad Mac Adress Clone? Graag bevestigen of dit juist is?

Vervolgens alsvolgt de ondestaande stappen voltooid.

- PS3 IP in DMZ gezet ( laatste 3 getallen verzonnen )
- MAC-Adres PS3 in de router gezet ( Mac Adress Clone )

Moet ik de ps3 nu nog een static ip toewijzen? Zo ja, hoe doe ik dat?

In afwachting. Alvast bedankt voor de goede hulp!


« Laatst bewerkt op: november 18, 2009, 09:23:27 pm door Brutus0 »

Offline KingOfPop1981

  • Twitter: KingOfPop1981.
  • Global Moderator
  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 10456
  • Aantal schouderklopjes: 183
  • PS3 met 500GB HDD! Crazy but happy!
    • Suzuki Maniacs
Re: PS3 / DMZ
« Reactie #12 Gepost op: november 18, 2009, 10:29:22 pm »
Je kan het checken als je de PS3 opnieuw opstart en deze bij info in menu jouw gekozen ip heeft gekregen.

Offline Brutus0

  • PS3 Newbie
  • *
  • Berichten: 14
  • Aantal schouderklopjes: 0
Re: PS3 / DMZ
« Reactie #13 Gepost op: november 18, 2009, 10:41:12 pm »
Waar moet ik het Mac adres van mijn ps3 invullen in mijn linksys router?


Offline KingOfPop1981

  • Twitter: KingOfPop1981.
  • Global Moderator
  • PS3 Legend!
  • *****
  • Berichten: 10456
  • Aantal schouderklopjes: 183
  • PS3 met 500GB HDD! Crazy but happy!
    • Suzuki Maniacs
Re: PS3 / DMZ
« Reactie #14 Gepost op: november 18, 2009, 10:43:32 pm »
Heb je het bij MAC clone geprobeerd?

 

Shoutbox

Refresh History
  • Dolbyarmed: Nu nog eentje in reparatie. Maar dit komt door klant zelf. Iets te fanatiek met de HDMI kabel aansluiten. Poort defect nu :)
    januari 29, 2015, 03:00:37 pm
  • DraZ: hmm, das geen goed teken...
    januari 23, 2015, 12:28:32 pm
  • Dolbyarmed: Vandaag de 4e PS4 alweer in reparatie. 1 met een bluraydrive probleem en de andere met een WLOD (zelfde als een ylod bij een PS3)
    januari 22, 2015, 05:00:07 pm
  • DraZ: ann arbor is het plaatsje waar ik ga wonen, maar dat is 15 minuten van detroit af :)
    januari 22, 2015, 02:18:59 pm
  • Dolbyarmed: Kon ik maar met je ruilen haha. Lijkt me super vet om daar te wonen.
    januari 22, 2015, 12:57:09 pm
  • DraZ: zo, mn ticket is geboekt, maandag 2 maart ga ik via reykjavic naar toronto om op mijn eindbestemming detroit aante komen. Daar ga ik 2 jaar wonen :)
    januari 20, 2015, 07:28:06 pm
  • DraZ: dat zijn oude vriendschappen... we go way back! :)
    januari 13, 2015, 12:22:16 pm
  • PS3-gamer: aaahw ontroerende vriendschap hier
    januari 12, 2015, 08:05:49 pm
  • mieske82: draz ;-)
    januari 09, 2015, 08:23:28 pm
  • DraZ: jo mieske!
    januari 09, 2015, 04:11:08 pm
  • mieske82: dank je bossie
    januari 07, 2015, 07:35:39 pm
  • HHC-bossie: welkom back
    januari 07, 2015, 05:09:11 pm
  • mieske82: hallo!
    januari 06, 2015, 02:44:21 pm
  • DraZ: chill appartementje met 60" plasma tv en PS4 :)
    januari 06, 2015, 10:57:56 am
  • DraZ: jaahoe, maandag weer werken. Nog 2 maandjes, dan vertrek ik naar de VS 8)
    januari 03, 2015, 10:02:07 pm
  • DraZ: beste wensen allemaal, groetjes vanuit parijs!
    december 31, 2014, 10:18:19 am
  • PS3-gamer: Heerlijk die vrije tijd
    december 28, 2014, 12:03:10 pm
  • Dolbyarmed: Fijne feestdagen!
    december 26, 2014, 01:45:26 pm
  • HHC-bossie: allemaal fijne feestdagen toegewenst
    december 24, 2014, 07:05:34 pm
  • DraZ: nog 2 dagen :)
    december 19, 2014, 06:16:14 pm

* Recent Posts

Internetproblemen door Joneskeeeuuuhhh
[Gisteren om 06:08:20 pm]


Probleem: The system cannot be run correctly door Bastian
[januari 30, 2015, 11:37:50 pm]


Re: HDD gewist door Dolbyarmed
[januari 30, 2015, 12:40:57 am]


Re: Fifa 15 op ps 3 hapert door electricpwn
[januari 28, 2015, 07:20:22 pm]


Re: Lego Pirates of the Carribean vraagje door DraZ
[januari 28, 2015, 02:51:16 pm]

Advertentie

Bulkweken mei 2013